9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Op zoek naar een heerlijk visrestaurant in Rotterdam? Breng dan zeker een bezoekje aan een van onderstaande plekken. Als havenstad houden we natuurlijk van al het lekkers uit de zee!

In dit artikel vind je 9 heerlijke visrestaurants in Rotterdam, verwacht een hoop sushi, sashimi, oesters en fruits de mer. Er is iets voor elke visliefhebber in Rotterdam. Eet smakelijk!

1. Zalmhuis

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Net buiten het centrum, aan de Maas, ligt het iconische en historische Zalmhuis. Om dit mooie plekje in Rotterdam weer op de kaart te zetten, vond er een volledige renovatie plaats in 2020. En dat is te zien!

De imposante entree en het prachtige interieur van het restaurant is alleen al een bezoekje waard. Onder begeleiding van chef-kok Lars Litz serveren ze hier de meest exclusieve zalm ter wereld: de Keta zalm uit Alaska. Verder vind je op de kaart huisgerookte Schotse biologischezalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer.

Adres

Schaardijk 396, 2909 LA Rotterdam

2. Zeezout

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)
Zeezout in Rotterdam is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren en wordt beschouwd als het beste visrestaurant van onze stad. Wat Zeezout extra speciaal maakt, is dat chef-kok en eigenaar Patrick ’t Hart in bijna elk gerecht producten uit Rotterdam gebruikt.

Alles wat ze bij Zeezout serveren is een echt kunstwerk en maakt dit restaurant de perfecte plek voor een speciale gelegenheid.

Lees hier meer over Restaurant Zeezout.

Adres

Westerkade 11, 3016 CL Rotterdam

3. Mood Rotterdam

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Bij Mood serveren ze heerlijke gerechten gemaakt met verse ingrediënten, van oesters en fruit de mer tot bouillabaisse en zwezerik.

En zorg ervoor dat je Eveline’s bekroonde (World Championship of Chinese Cuisine 2016) dessert ‘Garden Delight’ proeft, een heerlijke combinatie van hazelnootmousse en praliné, frambozen en witte chocolade-ijs.

Heb je trek gekregen in sushi? Lees dan ook ons artikel met sushi restaurants in Rotterdam.

Adres

Otto Reuchlinweg 999, 3072 MD Rotterdam

4. Viskantine aan de Cool

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Voor de visliefhebbers is de Viskantine de ideale hotspot. Van juni tot en met september kun je hier bij mooi weer lekker relaxen in een ligstoel of zitzak en de voorbijvarende bootjes bekijken. Voetjes in het zand en de ondergaande zon op je gezicht, genieten!

Op het menu staan allerlei heerlijke verse vissen, zoals dorade, verse zalm uit de Mibrasa oven, of een selectie van schelp- en schaaldieren.

Adres
Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam

5. Ono Japanese Dining

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Nog zo’n lekker sushi restaurant die je écht een keer moet proberen! Terwijl je uitkijkt op de Rijnhaven, zit je hier in een strak en modern restaurant waar de (sushi)gerechten ware kunstwerkjes zijn.

Check ook zeker even Olivia’s review van Ono Japanse Dining waarin zij meer vertelt over Ono Japanese Dining.

Adres

Antoine Platekade 1005, 3072 ME Rotterdam

6. Langoest

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)
Fruit de mer, kreeft, oesters, octopus… Langoest serveert werkelijk alles uit de zee. En elke dag serveren ze alles supervers.

Door hun perfecte locatie aan de Boompjes met uitzicht op de Maas en hun geweldige interieur, is Langoest de perfecte locatie voor elke gelegenheid.

Adres

Boompjes 667, 3011 XZ Rotterdam

7. The Fish Market

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Bij The Fish Market in Rotterdam gebruiken ze uitsluitend verse ingrediënten en duurzame vis om heerlijke sandwiches, fish and chips en fruits de mer te maken. Deze seafood bar serveert producten van hoge kwaliteit in een relaxte, informele sfeer.

Adres

Binnenrotte 105 – 111, 3011 HB Rotterdam

8. A La Plancha

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

A La Plancha is alleen geopend tijdens het zomerseizoen en tijdens zonnige dagen. Dus het is zeker een goede plek om op een zwoele zomerdag heen te gaan. Hier kun je Fruit de Mer kopen, veel verse vis die diezelfde dag wordt gevangen en proosten met heerlijke co*cktails en wijnen.

Wat A La Plancha extra speciaal maakt, is de locatie: aan de ene kant van het terras kijk je uit op de Erasmusbrug en aan de andere kant zie je de Willemsbrug.

Ben je in Rotterdam tijdens de zomer? Lees dan ook ons artikel met de zonnigste terrassen in Rotterdam!

Adres

Maaskade 74, 3071 NC Rotterdam

9. Aqua Asia Club

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)

Dinner with a view! Aqua Asia Club is gevestigd in De Rotterdam en heeft daarom een fantastisch uitzicht over de Maas te pakken.

En natuurlijk zijn er heerlijke gerechten te proeven. Wat dacht je van een Red Dragon Roll, van krokante garnaal en botermalse Wagyu Rib-Eye, terwijl je uitkijkt op een verlichte Erasmusbrug? Ook als vegetariër zit je hier goed. Aqua Asia Club heeft een brede selectie van gerechten op de kaart staan zonder vlees of vis.

Al met al een super trendy zaak met heerlijke sushi!

Adres

Holland Amerikakade 106, 3072 MC Rotterdam

Ik hoop dat dit artikel je veel inspiratie heeft gegeven voor je bezoek in Rotterdam. Is er een visrestaurant in Rotterdam dat we zeker moeten vermelden maar dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Heb je de ideale visrestaurant in Rotterdam gevonden in dit artikel? Check dan altijd het adres en de openingstijden via de website van de hotspot, want dit kan veranderd zijn in de tijd dat wij dit hebben geschreven en dat jij dit artikel leest. Veel plezier!

Pin dit artikel

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)

9 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6154

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.