6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (2024)

Of u nu een beginner bent of uw 18e script schrijft, de juiste online scriptschrijver kan uw compositie verbeteren. Deze door AI aangedreven platforms bieden ideeën om uw verhalen te verbeteren, zodat u sneller boeiende inhoud kunt maken. Lees mee terwijl we de top 6 scenario-software online opsplitsen.

Inhoudsopgave
  1. 1Waarom zou je gratis een scenario online schrijven
  2. 26 beste online scriptschrijfsoftware van schets tot definitieve versie
  3. 3Scriptschrijfsoftware voor videoproductie: CapCut desktop editor
  4. 4Conclusie
  5. 5Veelgestelde vragen





Waarom zou je gratis een scenario online schrijven

Een online softwareprogramma voor scenarioschrijven maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om menselijke schrijvers te helpen bij het schrijven van scripts. Het kan binnen enkele seconden enorme hoeveelheden gegevens produceren, zoals dialogen, scripts, filmplots, enz., C. Dit verhoogt de productiviteit van een schrijver en elimineert de kosten van het inhuren van professionele scenarioschrijvers.

Omdat online scriptschrijfsoftware browsergebaseerd is, kunt u deze gemakkelijk openen vanaf elk apparaat. Deze tools kunnen ideeën genereren en u in staat stellen meerdere scripts te maken binnen een korter tijdsbestek. Dit is ideaal voor professionele scenarioschrijvers of mensen die werken met een korte deadline. Gratis online scriptschrijfprogramma 's verbeteren uw scriptkwaliteit, waardoor u uitgebreidere en boeiendere verhalen kunt maken.

6 beste online scriptschrijfsoftware van schets tot definitieve versie

Verbeteringen in AI hebben geleid tot meer gratis online scenarioschrijfsoftware beschikbaar, wat betekent dat er meerdere opties zijn om uit te kiezen. U hoeft niet langer honderden dollars uit te geven aan abonnementskosten! Bekijk hieronder de beste gratis online platforms voor scenarioschrijven.

1. CapCut Online

CapCut biedt een ongelooflijke web-based AI scriptwriter tool, CapCut ad script generator . Deze tool maakt gebruik van AI (kunstmatige intelligentie) en machine learning om scripts te genereren voor verschillende genres, waaronder comedy, mysterie, thrillers en meer, in korte of lange vorm formaten. Bovendien kan het advertentiescripts maken die de doelgroep converteren via een call to action.

Belangrijkste kenmerken

  • Maak gemakkelijk TikTok-advertentiescripts: maak fascinerende en boeiende scripts voor uw TikTok-advertenties, compleet met een hook, pijnpunt, oplossing en CTA.
  • Genereer moeiteloos video uit script: Gebruik CapCut's online script-naar-video-functie om uw script om te zetten in een korte of lange video. Je hebt geen eigen beeldmateriaal nodig.
  • Pas uw scriptlengte aan: u kunt beslissen hoe lang uw script zal zijn en laat CapCut het beste scenario binnen uw lengtelimiet genereren.
  • Webgebaseerde professionele videobewerkingstools: toegang tot basis-, geavanceerde en AI-gestuurde videobewerkingsfuncties zoals keyframe, snelheidscurve en maskering vanuit alle grote browsers, waaronder Chrome, Edge, Mozilla, Safari, enz.
  • Snel video delen op sociale mediaplatforms: u kunt uw video rechtstreeks op TikTok, YouTube, Twitter, Facebook en meer plaatsen zonder CapCut te verlaten. Je kunt het ook delen als een link.
  • 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (1)

2. Studiobinder

De Studiobinder scenarioschrijver online biedt industriestandaard scriptschrijven en stelt u in staat uw scripts te maken, eraan samen te werken en deze te delen. Hiermee kunt u schrijven in het WGA-formaat en uw werk vereenvoudigen met voorspellende functies zoals sneltoetsen en automatisch aanvullen. Zodra u klaar bent met bewerken, codeert en slaat het het concept online op en maakt vervolgens een back-up op uw apparaat.

Belangrijkste kenmerken

  • Marge automatisch formatteren.
  • Ondersteunt samenwerking.
  • Herziening geschiedenis.
  • 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (2)

3. Arc Studio

Arc Studio is een online scriptschrijfsoftware die een schoon visueel ontwerp biedt met intuïtieve snelkoppelingen. Hiermee kunt u uw script naadloos importeren, schrijven, bewerken en exporteren. U kunt uw script openen en eraan werken vanaf meerdere apparaten en eenvoudig beheren wie er toegang toe heeft en eraan kan bijdragen. U kunt ook notities maken over personages, verhaallijnen, locaties en meer terwijl u schrijft.

Belangrijkste kenmerken

  • Automatische Hollywood standaard script opmaak.
  • Ontwerp geschiedenis.
  • Digitaal schoolbord.
  • Kleurcodering verslaan.
  • 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (3)

4. Celtx

Gebrandmerkt als scriptschrijfsoftware voor verhalenvertellers, is Celtx een geavanceerd alles-in-één media-pre-productieprogramma. Het biedt multi-format script-editors en laat u scriptdoelen instellen en uw voortgang volgen. Deze online scriptschrijfsoftware biedt ook een script met twee kolommen om uw creatieve proces te versnellen. Wanneer u samenwerkt, kunt u via Celtx goedkeuring of feedback over scripts aanvragen, waardoor de workflow soepel verloopt.

Belangrijkste kenmerken

  • Geïntegreerde storyboarding module.
  • Aangepaste watermerken.
  • Stageplay redacteur.
  • 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (4)

5. Definitief ontwerp

U kunt moeiteloos plannen, maken en samenwerken aan filmscripts met behulp van de gratis online software voor het schrijven van scenario 's, Final Draft. Het is op de maker gericht en stelt u in staat uw schrijfcreativiteit te verbeteren door uw werk te formatteren en de schrijfomgeving aan te passen. Met Final Draft kunt u uw verhaal bouwen met behulp van aanpasbare, beheersbare en verplaatsbare visuele bouwstenen.

Belangrijkste kenmerken

  • Professionele schrijfsjablonen.
  • Klop boord.
  • Aanpasbare omgeving.
  • 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (5)

6. SchrijverDuet

Final Draft is een toonaangevende gratis tool voor online scriptschrijvers die meerdere talen ondersteunt. Hiermee kunt u in realtime of afzonderlijk samenwerken met anderen en wordt gesynchroniseerd met de cloud, wat betekent dat u uw werk niet zult verliezen. Bovendien kunt u offline schrijven en de wijzigingen automatisch synchroniseren zodra u weer online bent. Als u feedback op uw script wilt, kunt u een alleen-lezen link maken die opmerkingen toestaat.

Belangrijkste kenmerken

Online software voor het schrijven van scenario 's is handig en gemakkelijk toegankelijk, maar het biedt mogelijk niet voldoende kracht aan makers die veel scenario 's schrijven. Gelukkig kan de CapCut desktop video-editor dat wel. Leer er hieronder alles over.

Scriptschrijfsoftware voor videoproductie: CapCut desktop editor

De CapCut desktop video-editor is een professioneel mediabewerkingsplatform dat is gebouwd voor Mac en Windows. Het biedt veel creatieve functies, waaronder een door AI aangedreven scenario-schrijftool. Vanwege zijn creativiteit, snelheid en gebruiksgemak is de scriptwriter van de CapCut desktop-editor de beste oplossing voor pc 's. Bovendien kunt u het script in een video veranderen en het verfijnen met eenvoudige, geavanceerde en AI-videobewerkingstools. Je kunt het gebruiken om YouTube-video 's, TikTok-advertenties, films, uitlegvideo 's en meer te genereren.

Belangrijkste kenmerken

  • Genereer bewerkbare scenario 's met een klik op de knop: u kunt een paar prompts invoeren en een gedetailleerd script genereren en vervolgens afstemmen op uw voorkeuren.
  • Converteer scripts naar video met behulp van kunstmatige intelligentie: Maak gebruik van de CapCut script-naar-video-functie om een video van uw script te maken. Het is niet nodig om beelden op te nemen of beeldmateriaal te kopen.
  • Voeg meer dan 100 + natuurlijke voice-overs toe: Wilt u uw script vertellen? Kies een geschikte stem uit meer dan 100 realistische stemmen, waaronder man, vrouw, kind, verteller, enz.
  • Dub je audio in verschillende talen met lipsynchronisatie: Vertaal de audio in je video in meer dan 20 talen en pas de mondbewegingen van de spreker aan om te synchroniseren met de nagesynchroniseerde audio.
  • Bereik studiokwaliteit met professionele bewerkingsfuncties: Voer audio- / videobewerking op studioniveau uit met een krachtige reeks basis-, geavanceerde en AI-aangedreven functies zoals videostabilisatie , relighting, deflickering, enz.
  • Naadloos video delen naar TikTok en YouTube: U hoeft CapCut pc niet te verlaten om uw video te delen met TikTok en YouTube. U kunt uw video direct plaatsen na het bewerken.

Hoe kwaliteitsscripts te genereren met de CapCut desktop video-editor

De CapCut pc-editor maakt naadloze bewerking mogelijk met een gebruiksvriendelijke interface en functies zoals slepen en neerzetten en sneltoetsen. Klik op de onderstaande link om dit platform te installeren en Hollywood-waardige scripts te genereren.



Gratis downloaden



Als alternatief kunt u de tool downloaden van CapCut's officiële website. Ga vervolgens naar uw downloadmap, zoek het installatieprogramma en voer het uit. Volg de instructies op het scherm om de CapCut pc-installatie te voltooien. U hebt een internetverbinding nodig.



6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (7)
    Stap
  1. Voer CapCut script uit naar videomaker
  2. Start de CapCut desktop video-editor en selecteer " Script naar video " op de startpagina om aan de slag te gaan.
  3. 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (8)
  4. Stap
  5. Genereer script
  6. Als je al een script hebt, ga dan naar "Schrijf je eigen script" en typ het in of plak het. Als alternatief kunt u de AI-schrijver gebruiken om een script te genereren voordat u het in een video converteert. Selecteer een categorie zoals films en tv 's, commercials, levensverhalen, enz., Afhankelijk van de context van uw script. Voer enkele details over uw idee in, zoals de titel, hoogtepunten, verkoopargumenten, enz., Om de AI-schrijver te vragen. Klik op "Genereer script". Zodra het script klaar is, kunt u de video genereren. CapCut PC voegt de clip automatisch toe aan uw tijdlijn.
  7. 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (9)
  8. Stap
  9. Kopiëren en plakken

Controleer de gegenereerde scripts en selecteer een versie die u het beste bevalt. Kopieer en plak deze in uw eigen bestand.



6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (10)

CapCut PC-editor kan ook van je script een boeiende video maken. Bekijk hieronder hoe!

Hoe een video te genereren uit scripts op CapCut

    Stap
  1. Video genereren
  2. Er zijn 2 opties om je video te genereren vanuit het script: "Smart generation" en "Local media". Als je wilt dat AI de hele video voor je genereert, kies dan voor "Smart generation". Als je je eigen clip wilt toevoegen, ga dan voor "Local media". Selecteer ook een stem voor de voice-over van je video.
  3. 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (11)
  4. Stap
  5. Video bewerken
  6. Selecteer uw video-tijdlijn en navigeer vervolgens naar het rechterpaneel. Hier kunt u de video opnieuw aansteken, automatisch opnieuw inlijsten om in een gewenste beeldverhouding te passen, flikkeringen verwijderen, stabiliseren, ruis verminderen en meer. U kunt de afspeelsnelheid aanpassen, animeren of bewegingsregistratie gebruiken gebruiken om tekst te maken die een element in de clip volgt. Voeg achtergrondmuziek of geluidseffecten toe vanaf het tabblad "Audio" in de linkerbovenhoek, of selecteer "Tekst" om bijschriften toe te voegen. Verbeter uw video met effecten, filters en AI-stickers en voeg overgangen toe om de overstap van de ene clip naar de volgende te vergemakkelijken. U kunt ook bijsnijden, trimmen, verkleinen, roteren, bevriezen en meer voor de perfecte video.
  7. 

    6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (12)
  8. Stap
  9. Exporteren en delen

Klik op "Exporteren" in de rechterbovenhoek nadat je je video volledig hebt aangepast. Bewerk de omslag indien nodig en selecteer een boeiende. Pas vervolgens de resolutie (tot 4K), bitsnelheid, codec, formaat (MP4 of MOV) en framesnelheid (tot 60 fps) aan. Voer een copyrightcontrole uit om er zeker van te zijn dat er geen auteursrechtelijk beschermd materiaal in je project zit en klik vervolgens op "Exporteren". Je kunt je video vervolgens rechtstreeks vanuit het volgende venster delen met TikTok en YouTube. Voeg een unieke titel toe en sta duetten, opmerkingen en steken toe voordat je je werk op TikTok plaatst.



6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (13)

Conclusie

Voorbij zijn de dagen dat u een professionele scriptschrijver nodig had om te helpen schrijven of samen te werken aan uw scripts. Met gratis software voor scenarioschrijven online kunt u de kracht van AI gebruiken om scripts van hoge kwaliteit te genereren. Online tools missen echter de bewerkingskracht om uw workflow net zo efficiënt te stroomlijnen als een desktop-app. Dit is de reden waarom de CapCut desktop video-editor de go-to-software is voor het genereren van videoscripts. Hiermee kunt u een gedetailleerd script maken op basis van een paar prompts. Kortom, het verandert uw idee in een volledig ontwikkeld plot. Bovendien kunt u het script in een video veranderen en de inhoud ervan aanpassen. Download vandaag nog de CapCut desktop video-editor en maak prijswaardige scripts met de kracht van kunstmatige intelligentie.

Veelgestelde vragen

  1. Is online scenarioschrijven moeilijk te leren?
  2. Nee. Je hebt geen ervaring nodig om gebruik te maken van online screenwriting tools zoals CapCut advertentiescript. Ze hebben meestal een korte leercurve en je kunt ze op het eerste gezicht uitzoeken. Evenzo is de CapCut desktop video-editor beginnersvriendelijk en mist de complexiteit die vaak wordt geassocieerd met platforms van zijn kaliber. De intuïtieve interface maakt het lokaliseren en toepassen van tools eenvoudig, terwijl het AI-algoritme snel en creatief uw script genereert. Deze tool is ideaal voor zowel beginners als professionals. Installeer vandaag nog de CapCut desktop video-editor en upgrade uw scripts.
  3. Kan ik samenwerken met anderen met behulp van gratis online software voor het schrijven van scenario 's?
  4. Ja. Veel online scriptschrijfprogramma 's maken samenwerking op afstand mogelijk. Niet alle staan het echter toe, en sommige beperken hoeveel mensen in realtime kunnen samenwerken. Maar als u gemakkelijk scripts wilt genereren, ze automatisch in video 's wilt veranderen en de beelden wilt bewerken, is de CapCut desktop video-editor de beste keuze. Deze door AI aangedreven editor biedt een script-naar-video-functie om u te helpen een video te maken zonder beeldmateriaal te uploaden. Bovendien kunt u de clip aanpassen en uw eigen visuals toevoegen zodra deze is gegenereerd. Download vandaag nog de CapCut desktop video-editor en breng uw scripts tot leven.
  5. Is mijn werk veilig in software voor het online schrijven van scripts?
  6. Dit hangt af van het platform dat u gebruikt, hoewel de meeste beweren geavanceerde beveiligingsmaatregelen te hebben om uw scripts te beschermen. Evalueer daarom elk platform voordat u het selecteert. Maar aangezien beveiliging bij u begint, moet u uw scripts beschermen door ze offline te houden. Hoe? Gebruik gewoon de CapCut desktop video-editor. Deze editor slaat uw werk op uw apparaat op, waardoor het risico op cyberdreigingen voor uw scripts aanzienlijk wordt geminimaliseerd. Bovendien draait het op de nieuwste beveiligingstechnologie en heeft het regelmatig patches om eersteklas normen te handhaven. Installeer vandaag nog de CapCut desktop video-editor en bescherm uw scripts.
6 Beste tools voor online scriptschrijvers om uw scenario te structureren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6757

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.